NOY beweegt met uw organisatie mee zodat u altijd in control bent. Daarbij zijn betrouwbare en loyale mensen erg belangrijk. Alle reden om zuinig op hen te zijn. En er is meer. NOY.NL vindt innovatie belangrijk, daarom is er een nieuw concept tot stand gebracht waarbij de volgende basiswaarden het uitgangspunt vormen.

  1. Optimale veiligheid voor de chauffeur en medeweggebruikers.
  2. Comfortabele werkomgeving voor de chauffeur
  3. Het leveren van een positieve bijdrage aan het milieu

Het resultaat is een bijzondere voertuigcombinatie die bestaat uit een Mercedes Actros1945 Streamspace en een Talson-trailer met kasten opbouw.

Vertrouwen

Flexibiliteit gaat hand in hand met veiligheid. Medewerkers moeten er op kunnen vertrouwen dat alles helemaal in orde is. Ze worden opgeleid om onveilige situaties te voorkomen. Op het NOY kantoor is een aangenaam en veilig werkklimaat gecreëerd en in de warehouses gelden strenge veiligheidsregels en uitgebreide protocollen. Op de weg hanteert NOY.NL de hoogste veiligheidseisen met behulp van de modernste technologieën.

Veiligheid

Voor de medewerkers onderweg gelden tal van voorzorgmaatregelen. Zo zijn alle voertuigen voorzien van een noodknop, waardoor de chauffeurs met één druk op de knop direct met de alarmcentrale zijn verbonden. Verder kunnen chauffeurs de achterdeuren van de voertuigen niet zelf openen. Dat kan alleen centraal gebeuren. Dit zijn voortvloeisels uit TAPA.

Voor de veiligheid en efficiëntie op de weg zijn de trucks uitgerust met:

  • Active Break Assist; remsysteem dat automatisch ingrijpt bij noodsituaties
  • Side Guard Assist; een waarschuwingssysteem voor de dode hoek (zie filmpje hier onder)
  • Spoor assistent; dat waarschuwt wanneer van de weghelft wordt afgeweken
  • Predictive Power Control; voor het rijden op wegen met grote hoogte verschillen. De versnellingsbak schakelt voor de helling automatisch naar de juiste versnelling
  • Top Torque System; levert de truck extra vermogen bergop

Doordacht

Ook ogenschijnlijk kleinere zaken hebben veel impact op de veiligheid. Zo blijven de banden van de wagens constant op de juiste spanning. Dat is niet alleen beter voor het milieu, want het beperkt brandstofverbruik, maar komt ook ten goede aan de veiligheid van de chauffeurs. Zij komen namelijk niet met een lekke band stil te staan langs de snelweg. Alles is doordacht. Zonder oponthoud arriveren wagen en lading bij de klant.

Comfort en veiligheid gaan hand in hand

Veiligheid zit hem niet alleen in de techniek. De chauffeur moet zich niet alleen veilig voelen maar vooral ook fit blijven. Dan is comfort geen overbodige luxe. Daarom zijn de trucks uitgerust met een koelkast, magnetron, stand airco, goed radio/cd-speler en vlakke vloer met een ruime stahoogte van 1,97 meter.

Ook wordt door het Fleetboard programma een zorg weggenomen. Dit programma van Daimler geeft tijdig aan wanneer er onderhoud nodig is. Zijn er storingen dan wordt de dichtstbijzijnde Mercedeswerkplaats op de hoogte gesteld. Een Tom Tom truck-navigatie biedt kaarten voor 46 landen en voor 29 landen is er Live-Traffic-informatie beschikbaar.

Als chauffeur bij NOY word je meer dan serieus genomen. Jij bent de spil waar het omdraait.

Wat is uw impact?

Sideguard Assist